Izolace podlahy půdního prostoru

Rubriky:

Reklama
Izolace podlahy půdního prostoru

Dobrý den,
potřeboval bych zodpovědět několik dotazů pro zpřesnění mé situace, jedná se o novou skladbu podlahy půdy.

Nynější skladba, která je uvedena na obr. č. 3 (Podlaha 3), je nedostačující vzdhledem k tepelným ztrátám a můžu s jistotou říci že konstrukce je naprosto paroPROPUSTNÁ!

Mám v plánu pár možností:
1. Obr. č. 1 (Podlaha 1)
-Vyhodit prkna po kterých se nyní chodí, na škváru položit parozábranu a na ní vatu.
1a. Jde o to kam parozábranu umístit jestli přes trámy a na ně vatu nebo
1b. vytvořit z parozábrany mezi trámy "vanu".
-Co se týče pochůznosti podlahy tak to mám vyřešené tak, že na trámy (ať s nebo bez parozábrany, 1a. nebo 1b.) se nějak připevní "kvádříky" z XPS 100x100mm a na ně laťka, na které budou ležet prkna. Takhle vzniklý chodník bude jen cca metr široký, tzn. že mimo chodník bude vata položena přímo přes trámy (buď s nebo bez parozábrany, 1a. 1b.) Díky těm laťkám se bude prostor na izolácí odvětrávat.

2. Obr. č. 2 (Podlaha 2)
-Stávající skladba se vybere až na prkna. Na ně se násldně položí parozábrana vata.
2a. Stejný princip jako u 1.a, tedy kam až dát parozábranu nebo
2b. jako 1b.
-Chodník bude řeše stejně jako u 1., akorát se výška "kvádru" z XPS bude řešit podle toho jak vyjde výška vaty.

Podle toho co jsem si zjišťoval je dobré mít parozábranu po celé ploše podlahy celistvou, tedy i přes ty trámy. Na druhou stranu jedná se o starý dům u něhož podlaha půdy doposud dýchala a bojím se, aby nedocházelo ke kondenzaci někde v nové konstrukci (asi pod parozábranou). Jenže pokud bude teplená izolace nad parozábranou dostašující, nemělo by docházet ke kondenzaci.

Souhrnné otázky:
1. Má se vůbec dávat parozábrana do podlah na půdě u starých objektů?
2. Jestli ano překrýt jí i přes tráme nebo je nechat holé a dát na ně jen vatu?
3. Je lepší vybrat stávajcí skladbu až na prkna nebo jí tam nechat? (Plán 1. nebo 2.)

Pokud by měl kdokoliv jiný návrh, vřele ho přijmu a zhodnotím.
Koukal jsem po různých diskuzích, ale nenašel jsem odpovědi, proto zakládám nové vlákno.

Děkuji za odpověď.

John Moose.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.