Topeni elektrickou energií

Rubriky:

Reklama
HV Helena Veselá @helena.vesela před 8 roky17.03.2016 19:40:00
Topeni elektrickou energií

Dobrý den,
budu se stěhovat do bytu 2+1,cca 70m čtv., stropy 3,30m, dvě osoby, byt není zateplen, jedna místnost se nachází nad chodbou. Doposavad mám zkušenost pouze s topením plynem (wafky) a něco jsem načetla, ale příliš se neorientuji. Mohu poprosit o radu zda je vhodný elektrokotel a radiátory a jak je při topení účinný a energeticky náročný? Nebo jsem se teď setkala i s nabídkou teploceramických panelů na zeď, kdy je uváděna nízká spotřeba, ale nevím jak moc jsou účinné. Většina ostatních bytů v domě prý topí přímotopy.
V bytě je dále bojler 120l, indukční sporák a ostatní běžné spotřebiče. Sazba je D45 a jističe 3x25, třífáze. Můžete někdo poradit s přibližně jakou spotřebou je třeba ročně počítat? I když chápu, že to je velmi relativní.
Také nevím jestli jsem správně pochopila, že sazba D45 se od konce března 2016 ruší, a v případě, že v bytě je, ale dochází ke změně nájemníka je zrušena nebo zůstává?
Předem moc děkuji za případné rady a odpovědi!
Veselá

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.