Instalace proudového chrániče pro jednotlivé fáze

Instalace proudového chrániče pro jednotlivé fáze

Dobrý den,

abych uvedl věci na pravou míru, mám vystudovaný slaboproud a popisovaný obvod bude pod napětím až po revizi technika. Jedná se o elektroinstalaci v bytě panelového domu.

Zvažoval jsem standardní varianty zapojení, ale ani jedna se mi nezamlouvá. Nyní už má být podle zákona proud. chráněné téměř vše snad kromě světelných obvodů.

Zde tedy teoretická úvaha, která se mi zdá akceptovatelná, ovšem nejsem si jistý zda je z technického hlediska možná. Možná bude schopný dát odpověď někdo zkušený zde.

Hlavní jistič 3x25A. Počítám se standardními bytovými spotřebiči, výjimku tvoří 5-7kW ind. varná deska na jističi 3x16A. Podstatou mé úvahy je, mít chráněnou každou fázi jedním proudovým chráničem.

Od hlavního jističe:
Hlavní jištič 3x25A, např. OEZ LFN-40-2-030A-G na každé fázi - následují jističe: 3x16A viz výše a ostatní 1x6-16A rovnoměrně rozložené na L1-3 podle kVA.

Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.