Usazení HS portálu - máme vše správně nebo odfláknuto?

Rubriky:

Reklama
Usazení HS portálu - máme vše správně nebo odfláknuto?

Dobrý den přeji.

Pořídili jsme plastový HS portál, který nás stál pomerně dost peněz, zhruba polovinu veškeré investice do oken ve zbytku domu. Nicméně, nezdá se nám několik věcí, které mi vrtají hlavou a jelikož jsme ve fázi, kdy jsme vylili podlahy anhydritem, ještě je možnost vše nechat opravit - zbytek života bych se nechtěl dívat na předražený kus špatně usazených dvěří.

1) HS portál, bezprahový, se nám zdá usazen příliš vysoko. Co jsem hledal na internetu, veškeré obrázky jsou opravdu bez prahů, tzn žádné schodky vysoké 3-4cm, vše vypadá opticky srovnané a maximálně s 1cm schodkem. Jak práci okenářů shledáváte z obrázků? Podle mne by měla být celá hliníková část bez šedého dekoru v podlaze, ne opticky odhalená. Rodina to má v rovině, mají pouze okna i HS portál dřevěný (toto je plast).

2) Občas se nám zdá, že je na několika místech uvnitř i venku nedostatek pěnového materiálu. Mám za to, že by měla být pěna nejméně do roviny rámu okna a poté se zařízne. Teď jsou však místa, kde opravdu není pěna až do konce. Takže mám chápat, že při obkladu zateplení budeme pod EPS aplikovat další pěnu odlišného složení a charakteru?

3) Zdá se mi, že jde otvíravé okno špatně a ztěžka otvírat - chápu že je to dost individuální a subjektivní - jak ověřit?. Současně zde slyším takové škvrčení (asi nějaké těsnění). Co s tím?

Díky všem za příspěvky do diskuse. Prozatím nechci jmenovat firmu, která nám okna dodávala, abych ji neprávem poškodil. Jsem si vědom faktu, že jedna negativní recenze zabije 10 kladných, takže Vás chci poprosit o odborné i laické hodnocení naší stavby. Pokud mi dáte za pravdu, budu žádat nápravu a zarovnání prahu s dlažbou, teď je práh ostrý a opticky nehezký.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.