Výběr tepelného čerpadla

Reklama
MG Milan Gorner @milan.gorner před 8 roky22.03.2016 21:34:00
Výběr tepelného čerpadla

Dobrý den, řeším vytápění rodinného domu, jedná se o přízemní, novostavba, oblast mezi Jizerskýma horama a Krkonošema (630 m.n.m.), skladba obv. zdiva heluz family 30 + 14 cm EPS, vytápěná plocha 150 m2,14 cm EPS v podlaze,TZ dle projektu 6,2 kW, podlahové teplovodní vytápění. Rozhodl jsem se pro TČ a záložní zdroj vytápění - krbová kamna (bez výměníku). Poptal jsem již několik společností zabývajících se prodejem a montáží TČ, ale nabídky na TČ (střední až nižší třídy se pohybují kolem 200 - 240 tis. (např. Acond, Fujistu, Brion). Už nějakou dobu sleduji diskuze na portálu TBZ-info, kde uvádíte, že podobná TČ lze pořídit za cca. 150-160 tis., rád bych touto cestou požádal o radu, na které společnosti se obrátit. Investice do TČ za 200-250 tis. je vzhledem ke TZ 6 kW neekonomická, pokud neseženu lepší nabídku budu uvažovat o elektrokotli a el. bojleru na ohřev TV. Prosím o Vaše názory a rady.
Děkuji Milan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.