Průměr potrubí podlahového vytápění

Rubriky:

LJ Lubomír Jindra @lubomir.jindra před 8 roky07.04.2016 17:46:00
Průměr potrubí podlahového vytápění

Nechal jsem si zpracovat projekt na podlahové vytápění a když ho nyní zkoumám zjistil jsem že do podlah je předepsána trubka 20mm.

Když se rozhlížím ve vodách internetu, tak všeobecně nejvíc se dává trubka 16mm občas 17, 18... ale že by někdo dával 20 to jsem nikde neviděl. Ostatně i nabídka trubek 20mm na trhu tomu odpovídá - 20mm trubky Rehau nikdo neprodává.

Jedná se o starší domek, nová okna trojskla, zateplený podhled, nové podlahy, komplet podsklepeno, fasáda původní, tepelné ztráty 8kw. Plocha 100m2. Šest topných okruhů, vytápěné plochy 16m2, 16m2, 10m2, 11m2, 12m2, 8m2. Dům je obdélník, rozvaděč topení je uprostřed, takže žádné extra dlouhé trasy, celkem v projektu 700m podlahového potrubí.

Vznesl jsem dotaz na projektanta proč průměr 20mm zatím bez odpovědi.

Tak mě zajímají vaše názory?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

53 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.