Byt v paneláku - otevřená okna bytu souseda v paneláku

Rubriky:

Reklama
Byt v paneláku - otevřená okna bytu souseda v paneláku

Moje zkušenost , vlastním byt v paneláku 4.NP (1+1) byt středový, umístěný mezi schodištěm a sousedním bytem vedlejšího vchodu, nade mnou je byt s vlastníkem, který byt neužívá. Má svůj byt ve vchodu vedle. Nárazově byt užívá jeho syn, jinak je byt volný.Užívá jej, jen pár dní v měsíci, avšak po jeho pobytu, pro zápach a nepořádek byt dlouhodobě větrá.Činí to tak, že po dobu 24 h denně, několik dní v měsíci třeba týden) a to bez ohledu na zimní topnou sezónu, jsou vyklopené větračky protilehlých pokojů, otevřené dveře pokojů včetně otevřených dveří do koupelny. Z jeho bytu se stává tunel s průvanem, k čemuž pomáhá i šachta v koupelnového jádra, kde jsou všechna vedení instalací (voda,odpady.el.sítě)
U mě v bytě dochází k citelnému ochlazení stropu i stěn v obýváku, také v ložnici a v koupelně, společné s WC.
samozřejmě, že topení po jeho odjezdu je vypnuté, takže v době mrazů, silného větru a nevlídného podzimního i jarního počasí, marně doháním svým vytápěním teplotu cca 22°C v obýváku. Pocitově je nižší.
Ložnice mi nevadí, ale v koupelně se dostává teplota pouze na 15°C.. jeho chováním mě nutí k neekonomickému vytápění mého bytu, ale i bytů okolních.Už jsem ho upozornila, ale proběhla odezva v podobě hulvátské odpovědi.
Poradí mi prosím někdo,jak se s tímto problémem vypořádat? Je to letitý problém a neustále doplácím na jeho "vymrznutý byt" , mám zvýšené náklady na topení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.