Plynový kondenzační kotel - jaká značka prosím ?

Rubriky:

Reklama
JA Jiří Adámek @jiri.adamek363 před 8 roky19.04.2016 12:38:00
Plynový kondenzační kotel - jaká značka prosím ?

Dobrý den,

jsme nuceni zakoupit nový kondenzační kotel. V současnosti máme Buderus Logamax GB122 již desátým rokem, umístěný v malé koupelně cca 2x2 m. Máme ho na klasické topení, podlahové topení a vodu.

Bohužel za těch 10 let se do tohoto kotle nasypalo přes 30 tisíc. Věčné problémy s čerpadly, trojcestnými ventily, výměníkem, hadicemi, elektronikou, hořákem atd..

Jelikož se jedná o turbo kotel typu C, tedy máme navedený odtah přes fasádu a momentálně se již tyto kotle nesmí prodávat, bude nutné udělat místo vývodu z fasády podél ní nový komín.

Chtěl bych se tedy zeptat, jaký kotel jaké značky byste doporučili ? Někdo vychvaluje Buderus, ale jinde jsem se zas dočetl, jak jsou poruchové a nekvalitní. Co jsem tak diskutoval a slyšel, padaly názvy firem jako Viessmann, Junkers, Baxi, Vaillant a Protherm.

Doporučili byste mi prosím nějakou značku a typ ? Jedná se o cenovou relaci +- 30 tisíc. Vím, že to není moc, ale jsme limitování faktem, že bude nutné udělat ten komín.

Děkuji mockrát a přeji hezký den

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

107 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.