zateplení maringotky

Rubriky:

Reklama
RE Radim Endel @radim.endel před 8 roky25.04.2016 18:09:00
zateplení maringotky

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně zateplení maringotky.

Maringotka je stará, nicméně poměrně zachovalá. Pouze vnější obložení je již ve špatném stavu. Původní obložení je z dřevěných palubek (svisle) o tloušce 10 mm na dřevěném roštu. Izolace žádná.

Budu tedy měnit obložení. Použiji palubky tloušťky 12 mm. Vím, že se doporučuje na vnější obložení min. 19 mm, ale z konstrukčních důvodů to jinak nejde. Žádný zásah z vnitřní strany dělat nechci. Jediná možnost jak zateplení provést je tedy z vnější strany mezi latě tvořící nosný rám obložení před instalací nových palubek.

Prosím o radu, jakou tepelnou izolaci mám v tomto případě použít a zdali je nutná ještě jiná vrstva - parozábrana, atd. a v jakém pořadí.

Podotýkám, že mi nejde o zateplení pro celoroční pobývání. Pouze chci zlepšit podmínky pro pobývání na jaře a na podzim. Moc TI se pod palubky stejně nevejde a jinak zateplovat nechci. To raději TI oželím úplně.

Děkuji.

Radim

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.