Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně zateplení maringotky.
Maringotka je stará, nicméně poměrně zachovalá. Pouze vnější obložení je již ve špatném stavu. Původní obložení je z dřevěných palubek (svisle) o tloušce 10 mm na dřevěném roštu. Izolace žádná.
Budu tedy měnit obložení. Použiji palubky tloušťky 12 mm. Vím, že se doporučuje na vnější obložení min. 19 mm, ale z konstrukčních důvodů to jinak nejde. Žádný zásah z vnitřní strany dělat nechci. Jediná možnost jak zateplení provést je tedy z vnější strany mezi latě tvořící nosný rám obložení před instalací nových palubek.
Prosím o radu, jakou tepelnou izolaci mám v tomto případě použít a zdali je nutná ještě jiná vrstva - parozábrana, atd. a v jakém pořadí.
Podotýkám, že mi nejde o zateplení pro celoroční pobývání. Pouze chci zlepšit podmínky pro pobývání na jaře a na podzim. Moc TI se pod palubky stejně nevejde a jinak zateplovat nechci. To raději TI oželím úplně.
Děkuji.
Radim
Nejsem sice Láďa, ale sundat vnější oblkady. Možná bude nutné opravit i rošt. Mezery vyplnit minerální izolací. Zde je…
před více než rokem
Dobrý den Láďo, dostala jsem se do situace, kdy se stěhují s dětmi do maringotky o které jsem se domnívala, že je…
před více než rokem
Co se týká té PUR pěny, podívejte se třeba na tyto stránky: http://www.rychlapena.cz/typy-izolacnich-pen…
před 7 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení