Nespojené základové pasy

Rubriky:

Reklama
Nespojené základové pasy

Zdravím,

pokoušel jsem se jak tady tak obecně na internetu dohledat jak je to s tvarem/návrhem základových pasů.

Máme projekt na jednopodlažní nepodsklepený bungalov. Projektant nám navrhl obvodové pasy šíře 60cm a vnitřní 54cm. Oboje pasy mají tvar obdélníku a nikde nemají spoj. Nepamatuji si, že bych u RD někdy viděl pasy takto oddělené. Co jsem načetl na netu, tak samozřejmě, dají se dělat i např. základové piloty apod, které nejsou spojené přímo mezi sebou, ale tady mi to přijde prostě divné.

Přijde mi, že by pasy měly být mezi sebou propojené viz přiložený obrázek - červenou čaru jsem načrtl jak bych to asi realitoval - šíře např pouze 40cm.

Pak bych měl ještě jeden dotaz. Projektant navrhl,abychom v prostoru pod krbem udělali také -65cm výkop a vyztužili tak ještě pod deskou také podloží. Toto chápu,ale stejnou logikou bych chtěl vyztužit prostor v technické místnosti po akumulačními nádržemi (budou buď 2*500l nebo 1*1000l),které budou taky dost vážit...myslím že i více než krb s komínem.

Co vy na to?

Předem díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.