Odvzdušnění kanalizaceDobrý den,
právě začínám řešit odpady na rekonstruovaném domě a měl bych pár dotazů ohledně odpadů. Přiložil jsem náhres zapojení odpadů a můj dotaz zní...
Když bude potrubí vyvedeno nad střechu bude správně fungovat odvzdušnění? Nebude docházek k vysávání sifonů po spláchnutí WC. Konkrétně mi jde o to, jestli mezi WC a tím vedením směrem nad střechu může být vzdálenost 1,5m v podkroví a taky provedení napojení v přízemí dle náhresu. Nemůžu mít totiž v koupelně rovnou šachtu z odpady, tak to vedení směrem nad střechu bude schované ve schodišti. Plánované potrubí je DN100 pro záchody a nad střechu. Pro vany, umyvadla atd DN50
Druhý dotaz je, kam připojit odpady z vany, umyvadel atd? Když budu mít do místnosti přiveden ten odpad DN100 s toho hlavního verdení, tak jestli má být prvně připojeno WC a nad ním teprve umyvadla a vany a nebo naopak prvně umyvadla vany a pak teprve WC. A nebo může být vše v jedné odbočce najednou (pokud se taková dělá) Jde mi o to, aby se po spláchnutí neztrácela voda ze sifonů nebo něco nějaká podobná nepříjemnost.
Jsem naprostý laik, takže se ptám možná blbě, ale moc by mi pomohla jakýkoliv odpověď.
Děkuji