Kanalizační výhybka/rozbočka

Reklama
RP Radek Pastor @radek.pastor před 8 roky03.05.2016 09:27:00
Kanalizační výhybka/rozbočka

Dobrý den pánové,
řeším takový oříšek. Máme mezi dvěma bytovkami 2x 4 byty dešťovou kanalizaci kam jsou svedeny okapy a částečně i povrchová voda. Bytovky jsou ve svahu a u naší spodní právě provádím hydroizolaci a při zásypu vyměníme původní potrubí za nové plastové. Z každého domu je trubka dešťová DN125, sběrně potrubí je DN200.

Minulý rok jsme se připojili ke kanalizaci, ale potrubí DN160 do uzavřené jímky jsme vyvedli ven pro možnost sběru dešťové vody. Jímka je cca 120m3, trvalý režim by byl do trativodu a napouštění jímky by se provádělo příležitostně.

Jak vyřešit aby u spodního domu byla možnost "přepojovat" dle potřeby odtok vody směrem k trativodu / do jímky.

Nenašel jsem vůbec žádný produkt s nějakou rozdělovací klapkou.
Napadla mne i varianta takové jednoduché spadiště z T-kusů DN200 kdy cesta do trativodu by byla přirozená spádem a při vložení nějakého blokujícího předmětu by stoupla hladina a odtekla do výše položeného potrubí jímky. Vytvořil jsem jednoduchý obrázek.
Také jsem uvažoval variantu revizní šachy pro tři vpusti umístěnou obráceně kde by se reguloval tok pomocí nějaké překážky.

Řešil jste někdo takovýto problém ? Máte nějaký tip ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.