odkopaný svah, stížnostiDobrý den,
Začal jsem stavět RD, protože je ale pozemek ve svahu, nejdřív jsem jej srovnal.
U severní strany tím vznikl zářez 1,3m hluboký 1,5 m od hranice pozemků.
Sousedi si od té doby neustále stěžovali na požkozený plot a podezdívku s tím, že celý svah ujíždí.
Nakonec s tím šli na stavební úřad. Bylo svoláno řízení a musel jsem zajistit posudek na stabilitu svahu. Pro jistotu i na jejich poškozený plot. Výsledek je takový, že svah je v pořádku a plot je požkozen špatnou konstrukcí podezdívky a teplotní dilatací.Tím stížnosti ohledně plotu přestaly. Dodatečně jsem si nechal povolit terénní úpravy, vše v pořádku.
Stížnosti (zatím pouze mě) se obrátily na hluk, prach-cihly řežu daleko od nich, stejně s tim mají problém, nelegálních terénních úpravách a ohrožení požárem- prý jsou "obskládáni dřevem", přičemž u jejich plotu žádné dřevo není.
Problém s nimi nemáme pouze my, ale i bezproblémoví sousedi z druhé strany.
Připomínám, že sousedi již jsou v důchodu.
Přitom si sami dělají co chtějí, vyváží všechen biologický odpad na obecní pozemek, při zatopení zasmradí polovinu vsi, řeč s nimi není žádná. Neustále vyhrožují udáním na úřadě, což klidně můžou, protože teď už mam vše v pořádku.
Co s takovýmni sousedy? Domluva s nimi neexistuje.
Pořád jsem přemýšlel, proč jim tolik vadil ten odkopaný svah. Přišel jsem na to.
Těsně za plotem mají žumpu, budovanou někdy v 80 letech a jelikož ji nevyvážejí, ani nemohou, protože hovnocuc tam nezajede (mě povolili stavbu jen pro to, že je to slepá, takže úzký vjezd policie neřešila). Musejí to tedy řešit vsakem. Zjistil jsem to tak, že tam mají šachtu. Hned před kuchyní.Mají strach, aby to u mě neprosakovalo.
Chtěl bych se tedy zeptat, co by s tím úřad udělal, kdybych to musel řešit přes něj?
1. Když by se mi sračky objevily na zahradě.
2. Průsak by nebyl žádný, ale i tak nemohou takto likvidovat odpady.
děkuji za info