YouTube - Nástroj na čištění kotle…
Bezprašné čištění výměníku EkoScroll Alfa, potažmo V7. Prototyp z roku 2017 pracuje třetí topnou sezonu. Více informací: https://www.elmatec.cz/product/cisti...
Kam dál pro informace ze stavebnictví
Informace o kotlích EkoScroll, kotlíková dotace, aktuality.
Dobrý den mám Alfu 32KW rok 2016 a nejsou tak ty žárové desky. Je to normální??
před 8 měsíci
Pravda. Turbulátory jsou fajn, ale musí kolem nich plyn proudit a to pomalu aby předal energii. Tedy…
před 5 roky
Jen při plném osazení tohoto čištění člověk "přijde" o standardní turbulátory; při jejich ponechání by pak…
před 5 roky
79 odpovědí
Zobrazit všechny reakceDobrý den mám Alfu 32KW rok 2016 a nejsou tak ty žárové desky. Je to normální??
Dobrý den, pokud se jedná o aktuality či novinky k Alfě, pak doporučuji shlédnout drobné vylepšení na téměř bezprašné čištění výměníku. https://www.youtube.com/watch?v=VmQXhZO7…
PR Pavel Reznicek @pavel.reznicek685To je něco samo domo?
Tak už tu máme 2. výprodej za poslední 2 měsíce:
firma doprodává kotle Alfa model 2017 za 55 000 Kč
(říd. jednotka ST 480 nebo 800R)
- viz ekoscroll.cz
=================
Výprodej kotlů ALFA model 2017
model kotle 2017, záruka 5 let na kotlové těleso
levé i pravé provedení
zásobník paliva na 265 litrů paliva
hořák s otočnou retortou
řídící jednotka TECH ST 480 ( možnost osadit kotel i jednotkou ECOMAX 800 R)
garanční palivo hnědé uhlí
5.emisní třída
cena 55.000,- včetně DPH
Akce platí do vyprodání zásob. Kotel není určený pro Kotlíkovou dotaci.
SV Stanislav Vinklárek @stanislav.vinklarekZajímavé. Výprodeje se tu opakují každoročně - asi mají více kotlů, než prodají. Nicméně by to (myslím si) mohl být takovýto výprodej poslední. Ono humbuk okolo kotlů na uhlí a jejich "nepodpora" v KD může také krásně skončit výprodeji a následným poklesem ceny na nedotovanou úroveň. Uvidíme ...
Dobrý den , poradíte mi jak zatopit v kotli dřevem? Co vypnout , zapnout nastavit ? technik mi v rychlosti řekl vytahnout cihly, dát rošt, vypnout čepadla.. nemáte někdo přesný postup ?
PP Petra Petra @petra.petra807Ty vypnuté čerpadla to je blbost. Vypnout by se měl podavač - a tedy by to chtělo přepnout kotel do tzv. ručního režimu - předpokládám že máte říd. jednotku 800R.
Na obr. je návod na topení dřevem u kotle Licotherm.
Ekoscroll bude vystavovat své kotle v Liberci od 17.5.2018, pokud potřebujete poradit, přijďte na pokec.
Když to tak shrnu, našel jsem na netu i automaty 25kw za 44k,
tudy nejspíš cesta nevede. Až koupím nějaký ten kotlík, rád se zde podělím o zkušenosti a přečtu dobrou radu.
Dobrý den,
myslíte,že má otočný hořák nějaký větší smysl? Není to jen další ptákovina která se může podělat?? Dík za názor.
SL Stanislav Landa @stanislav.landaPodělat se může všechno ... ;-)
Otočná retorta je posouvána čepem na šneku, který má konec uložen i v koleni pod retortou. Jak se točí šnek, pootáčí čep výběžky na retortě. Nic není 100%ní, ale mechanicky je to zcela jednoduché a navíc vše na volno s vůlemi (nemuže se šprajcnou, šponovat apod.).
Výhodou má být rozlamování případných spečenců v důsledku otáčení (spečence při hodně vzduchu).
Nevýhodou má být naopak to, že se prý občas zapékají výdechy vzduchu (což jsem zatím nezpozoroval, ale může zálezet i na uhlí či nastavení?).
Za sebe konstatuji, že po přečtení mnoha dalších diskusí shledávám hlavní benefit v tom, že odpadá nutnost tmelit retortu (to už potrápilo už "dost" kotelníků). Odhrnování popelu probíhá super. Před nákupem jsem měl strach, aby se prachem neplnil příliš ten hrnec pod retortou, ale když jsem ho cca po 2 měsících rozdělal, byla ho tam jen trocha (tak už jsem to tuto sezónu nedělal). Co jsem vykoukal, tak u Alfy je to hořák Pancerpol. Podle mne funguje dobře.
Kdyby chtěl nějaký nedostatek najít, tak to jsou nedopaly. Není jich mnoho, ale ... Mám uhlí, které je podle mne hrubší, než má být O2 (tj. do 25 mm). Ty opravdu větší kousky (třeba 45 - 50 mm i více) co projdou podavačem pak v nastaveném čase nestihou zcela prohořet (mají černé jadro). Ale myslím si (nevím), že to je dáno frakcí uhlí a obdobný problém mají i jiné hořáky. Nicméně u statické retorty by těžší kousek nedohořelého uhlí mohl déle zůstat v prostoru plamene a nebyl by vytlačen/odsunut jako zde. Není to nic dramatického, ale pro úplnost se to sluší uvést a souvisíto s funkci otáčení.
Pro představu pár videí (kdyby jste chtěl nějaké z provozu, napište mi)
- otáčení retorty zde:
https://www.youtube.com/watch?v=7qJAdLr0…
- princip otáčení zde:
https://www.youtube.com/watch?v=y-zUbjPJ…
- instruktážní video EkoScrollu (s nějakou šikovnou paní) zde:
https://www.youtube.com/watch?v=xuLAAaiH…
Hodně zdaru!
Mrkněte na pořad "Polopatě" od 16 minuty. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10658…
TJ Topení Jonas @topeni.jonasTak ta reportáž se mně moc líbila - hodně informací a skvělá kamera. Jediné s čím bych polemizoval je ta skladovatelnost pelet vůči uhlí.
Nemám sice s peletami žádnou zkušenost, ALE když jsem kupoval tunu dřevěných briket na paletě a nechal je venku na zahradě, tak za 1-2 měsíce nasály tolik vzdušné vlhkosti že se začaly rozpadat .... s peletami by to asi dopadlo stejně (nemám velkou kotelnu a navíc když se v ní netopí je trošku vlhčí ...).
Ekoscroll tehdy ještě V7+ mám už 7. sezónu, s klidným srdcem ho můžu každému doporučit. Když jsem kotel tenkrát pořizoval stál podstatně méně, byl to neznámý kotel. Ke kotli by stačilo chodit jednou za 3. dny, ale stejně mi to nedá a mrknu tam každý den, hodím tam 2 kýble, dám lahváčka. V životě nechci do baráku kotel na ruční přikládání a mít zarovnanou zahradu dřevem.
JL Josef Lovecký @josef.lovecky389Dobrá volba, já jich nainstaloval víc jak 200, víceméně vše bez problémů.
EkoScroll Beta, povedl se. Automatické zapalování, modulace výkonu, vysoká účinnost. Vertikální výměníky, téměř se nezanáší. Poctivě certifikovaný v SZÚ Brno. Vhodný i do nízkoenergetických domů, Beta 14 s minimálním výkonem 4 kW a účinností 92%. Zapsán do seznamu dotovaných kotlů.
EkoScroll BETA 14 SVT21411
EkoScroll BETA 18 SVT21412
EkoScroll BETA 25 SVT21413
EkoScroll BETA 28 SVT21414
EkoScroll BETA 37 SVT21415
Ekoscroll má řešení do úzkých kotelen. Kotel do úzkých prostor, násypka umístěna z čela kotle.
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem.
Příspěvek byl administrátorem odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuzního fóra nebo na žádost autora příspěvku.
EkoScroll vystavuje v Liberci na vystavě Dům a zahrada, termín konání 12.-15.5.2016.
Nevím proč, ale bylo zde smazáno celé vlákno EkoScroll. Patrně nějaký šotek.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.