Rozdilne revize a technicka zprava komin

Reklama
Rozdilne revize a technicka zprava komin

Dobry den,
koupil jsem rodinny dum od predchoziho majitele (stavel s umyslem prodat), u ktere jsem nechal udelat kontorlu kominu (pred nekolika tydny). Komin slouzi k pripojeni jen krbu, ktery zatim nebyl instalovan. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz revize dopalda negativne (spatna vyska kominu, montazni pena ve vybiracich dvirkach, spatne pruchody kominu pudou...). Pritom mam v ruce puvodni technickou zpravu (r. 2014), kde se uvadi "komin je postaven v souladu se stavebnim postupem a neni namitek proti jeho uzivani". Od stejneho techniika, ze stejneho dne roku 2014 mam i Revizi spalinove cesty (kde je mimo jina napsano, ze jeji nedilnou casti je i vyse zminovana technicka zprava), kde nejsou vypsany zadne nedostatky jen nakonci strnaky v zaveru: Spalinova ceste z hlaediks a bezpecneho s spolehliveho provozu neodpovida CSN 734201-2010
Proc technicka zprava od tehoz revizniho technika rika,ze komin vyhovuje a revize rika, ze nevyhovuje? Stavba s nevyhovujicim kominem muze mit kolaudaci? Nova revize se starou technickou zpravou si dost protireci i v tak jasnych parametrech jako je neucinna vyska komina (rozmer, ktery nelze stanovit spatne). Vydal tedy prvni revizni technik nepravdivou zpravu? Pokud ano, nese za ni nejakou zodpovednost?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.