Vytápění pro bungalov 90 m2

Reklama
Vytápění pro bungalov 90 m2

Dobrý den,
budu stavět RD bungalov o užitné ploše 90 m2. Nemám vypočtené tepelné ztráty, zatím vše připravuji. Domek bude buď z Heluz Family 50 bez dodatečného zateplení nebo zdivo např. Heluz 24 + zateplení 200 mm, obě varianty jsou do vlastností na papíře podobné. Podlahu bych rád zateplil 200 mm, strop 300 - 400 mm. Okna v domě rozumný poměr cena / parametry trojsklo.
Otázkou je, jaké vytápění bude rozumné - pořizovací / provozní náklady. Preferuji řešení čistě na elektřinu, plyn na pozemku mám však také přivedený. Preferuji jednoduchý systém vytápění. TČ bych raději nepořizoval, rekuperaci také ne. Krb v domě rovněž nebude.
Pročetl jsem zde na TZB mnoho diskuzí a zatím se mi jeví nejrozumnější podlahové topení kabely + klimatizaci v obýváku s možností vytápění.

Budu rád za rady, fakta a orientační odhad spotřeby energie u mého RD.

Díky všem. H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.