problém s termostatickou sprchovou bateriíDobrý den, prosím o radu.
Před cca 5 lety jsem namontoval termostatickou podomítkovou baterii TE1652 od Stena do sprchového koutu. Po pár měsících úspěšného chodu se mi však zhoršovala schopnost regulace teploty, až baterie přestala regulovat úplně. Vyjmul jsem kartuši z baterie a ponořil ji do octového roztoku na cca 1 hodinu. Po namontování baterie opět začala fungovat, nicméně po nějaké době se problém opakoval. V současnosti demontováž kartuše, odvápnění namočením do octového roztoku a zpětná montáž vydrží na cca 1 měsíc. Poté opět baterie nereguluje (buď se teplé vody vůbec nedočkám anebo po dlouhém odtoku studené vody pak teče konstantní vlažná voda - nelze ji kolečkem regulovat). Mám zato, že kartuše bude uvnitř nejspíše "zanešená vodním kamenem", nevím ale, jak jej odstranit aniž bych musel kartuši rozdělat. Bydlíme v lokalitě s relativně měkkou vodou (Znojmo). Co by jste mi prosím poradili? Mám řešit věc jako reklamaci baterie (baterie je zazděná, reklamovat by šla jedině ta kartuše), nebo je-li baterie příliš náchylná na tvrdost vody, pomůže nějaký změkčovač vody? Jaký by jste doporučili?
Děkuji za Vaše názory, podobné zkušenosti...