asfaltový pás pod miako stropem

Rubriky:

Reklama
asfaltový pás pod miako stropem

Dobrý den,

Řeším takový drobný technický detail,
Budu dělat miako strop, trámečky budou uloženy po obvodu domu na cihlách, resp. na asfaltovém pásu.
Uprostřed domu napříč je ipe, který vynáší veliký rozpon domu. Na něm sedí trámečky.
Vršek ipe je stejně vysoko jako obvodové zdi.

Ocelový nosník nesedí v obvodové zdi, ale na přizděných pilířích, které jsou provázané s obvodovou zdí.
Kvůli průhybu stropu se pod něj dává asfaltový pás, který vyrovná „naklonění“ stropní konstrukce.
Ze stejného důvodu plánuji takto podložit i uložení ipe, aby prohnutím nezatežoval betonovou patku na pilíři pouze na přední hraně.

Ipe 2x 330 svařené k sobě (5m) vynáší strop, nahoře nosnou příčku a nad tím přímo uprostřed je uložení trámů krovu ( celý krov sedí uprostřed domu pouze na tomto místě).
Zatížení je tedy veliké.

Jde mi o to, že tento monolitický strop bude asf. pás po obvodu domu zatěžovat podstatně méně, než ten pod ipe. Určitě bude výsledkem rozdílné celkové stlačení obou pásů.
Nebude ohrožen beton stropu na střih nad ocelovym nosníkem a zbytkem kontrukce?
Vím že určitě jo, jde mi o to, zda má smysl se tím zabývat, případně zda je nutnost toto řešit s projektantem.
Děkuji za názory

Ps: ty ipe mi navrhl statik, navrhl menší, já dal větší

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.