Jake zvolit vytapeni

Reklama
Jake zvolit vytapeni

Zdravím,
rád bych poprosil o radu. Bydlím v malém domku, který vytápím uhlím. Na jaře a na podzim využívám i kachlová kamna v obývacím pokoji. Chtěl bych přejít na jiný způsob vytápění. Už mě nebaví nutnost pravidelných návštěv sklepa, prašnost … Pracuji na 12-ti hodinové směny a po návratu z práce doma zima.
Domek z poloviny minulého století samostatně stojící 8x6,2 m, je podsklepený, spodní patro vyzděné 40 cm, horní patro ve štítu nějaký dřevěný papundekl, ve střeše jen karton. Na podlaze půdy mám polystyrén 10 cm. Okna jsou vyměněná, plastová. Uvažuji o zateplení obvodových zdí a štítu polystyrén 15 cm O izolaci střechy a soklu teď neuvažuji. Ještě bych mohl zateplit strop ve sklepě, ale max 5 cm (už bych se tam nepostavil :-) ), ale jestli to má vůbec smysl. Klimatická oblast -18°C
Uvažoval jsem na TČ, ale pokud zateplím, už nezbude financ. Plyn v této lokalitě není přiveden. Takže jen elektrika. Kotel na tuhá paliva si hodlám ponechat i krbová kamna v obýváku. Do automatu moc jít nechci z důvodu místa a opět prašnost. Uvažuji nad elektrokotlem v kombinaci s aku nádrží 200l, kterou bych zároveň nahříval TUV. Popřípadě elektrikou nahřívat přímo nádrž a napojit ji i na kotel na TP. Chtěl jsem to ještě doplnit solárními panely, ale ty by mi v zimě asi nepomohly. Ještě kalkuluji s možností fotovoltaických panelů a těmi natápět nádrž.
Díky za jakýkoli podnět

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.