Chlazení vzduchu pomocí vody ze studně a rekuperace

Rubriky:

MB Martin Brada @martin.brada před 8 roky26.06.2016 14:27:00
Chlazení vzduchu pomocí vody ze studně a rekuperace

Dobrý den plánuji rekonstrukci v domě a rozhodl jsem se pro využití rekuperace v domě a napadlo mne využít ji i k chlazení domu v letních měsícich . Rád bych využil k chlazení studnu, která je od domu 1m její hloubka je 8 m a vodní sloupec v ní je 3 m jedná se o kopanou studnu . A chtěl bych se zeptat jestli se dá realizovat i v praxi . Zaměr by byl vytvořit chladicí okruh který by byl zaveden do studny kde by byl vložen nerezový výměník a přiveden k teplovodnímu výměníku napojeném na přívod čerstvého vzduchu před rekuperační jednotku a tím bych ho ochlazoval . ale chtěl bych abych v zimě měl i možnost vzduch přihřívat výměníkem před RJ topnou vodou . napadlo mě řešení že bych měl topný a chladicí okruh před výměníkem oddělen ventilem který by vlétě pouštěl do výměníku vodu z chladícího okruhu hnaný oběhovým čerpadlem spínaným termostatem a v zimně zase by uzavřel chladící okruh a pouštěl pouze topnou vodu . Dále bych se rád zeptal jak vyřešit kondenzaci par při chlazení ve výměníku a jestli by s tím neměla rekuperační jednotka problém ??? přikádám zjednodušený načrt systemu .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.