Ocelový plocháč (ankr) ve zdi

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak478 před 7 roky07.07.2016 12:04:00
Ocelový plocháč (ankr) ve zdi

Dobrý den,
v mezipatře (na podestě) máme okno, které jsme chtěli vybourat otvor zvětšit až k zemi a vsadit do nového otvoru dveře. Při bourání otvoru jsme ale narazili na ankr (ocelový plocháč 40x8 mm). Jaké máte zkušenosti s rozřezáním tohoto ankru. Je vhodné ankr vůbec rozřezávat? Dům je odhadem 80-90 let starý. Zeď je cihla 30 cm, 5 cm zateplení polystyren. Bližší detaily viz. foto, kde je umístění ankru vyznačena červeně. Ankr jde až do rohu, na jedné straně jsem si to ověřil, na druhé straně nevím, ale nejspíše povede asi taky až do rohu. Chtěl bych poprosit o jakoukoli zkušenost, radu, informaci, zda si mohu dovolit plocháč rozřezat, případně co udělat pro to, abych zabránil případnému praskání zdi. Děkuji

Zdroj: https://forum.tzb-info.cz/135070-ankr-oc…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.