legální oddělení vody ze studny a vody z řáduDobrý den,
po přečtení spousty příspěvků na téma oddělení užitkové a pitné vody v RD jsem si sice udělal obrázek, jak to asi prakticky chodí, ale nikde jsem nenašel shrnutí, jak to udělat opravdu legálně. Proto bych si chtěl ujasnit několik faktů.
Stavím dům, chci si vyvrtat studnu, chci přinejmenším splachovat vodou ze studny (případně dešťovky).
1) Dle normy nesmí dojít k propojení okruhu studniční vody s vodou z řádu... ani když to ošetřím trojcestnými ventily, zpětnými klapkami a jinými přepínacími blbostmi, o kterých si můžu myslet, že se nerozbijou. JE TO TAK?
2) V technické místnosti mám přívod vody z řádu. Momentálně si nechávám dělat k záchodům sólo trubku z technické místnosti, abych mohl splachovat užitkovou vodou. Pitnou vodu z řádu tedy napojím na okruh v domě, vodu ze studny napojím na sólo trubku vedoucí k záchodům. Může to tak být?
3) Viz, bod 2... co když dojde voda ve studni? Jak zabezpečím splachování tak, aby vše bylo legální? Mohu v technické místnosti manuálně odpojit záchodovou větev od studny a připojit ji k okruhu pitné vody? Poruším tím normu a je to vůbec technicky možné?
4) Když zjistím, že voda ve studni je pitná, napojím komplet dům na studniční vodu. Až studna vyschne, mohu vzít přívod ze studny, manuálně ho odpojit a připojit přívod z řádu? Poruším tím něco? Přijde mi to stejné, jako když prostě vodák napojí přípojku na dům.
5) Může mi někdo prosím vysvětlit, jak se momentálně ve fázi dělání rozvodů vody v domě připravit na budoucí využívání vody ze studny případně dešťovky?
6) Může mi někdo prosím vysvětlit, co přesně za zařízení potřebuji k tomu, abych mohl jednoduše (nejlépe automaticky) přepínat vodu z řádu a vodu ze studny a aby vše bylo legální a dle normy? Je to opravdu jen vodárna s přepadem a oddělením pitné vody od užitkové volnou hladinou vody?
Díky moc za odpovědi.