Podmáčení nemovitosti po rekonstrukci přilehající komunikaceDobrý den,
vlastním nemovitost na menším městě v uličce ve vjezdu na náměstí. Dům je situován částečně ve svahu, problémová strana v uličce a její přílehající část 1.PP k místní komunikaci (silnice+chodník) je pod její úrovní. Náměstí je ze 2/3(cca 3000m2) vyspádovaná do této uličky, v zemi cca 1m od mé nemovitosti je v úrovni podlahy 1.PP městská dešťová kanalizace. Loni prošlo celé plochy náměstí včetně vjezdu-uličky revitalizací všech komunikací. Došlo k rozebrání stávající dlažby a odkopání podkladu zhruba o 1m. Následně došlo k zhotovení nových vrstev viz. foto. Těsně po dokončení v červenci při prvních vydatných deštích se začala tlačit nad podlahou ze zdi voda do suterénu-sklepního prostoru (vytřeno cca 150L). Toto se opakovalo ještě do podzima několikrát. Revitalizace skončila na úrovni vjezdu a mám pocit, že nebylo dostatečně řešeno napojení ke staré komunikaci a jejímu podloží. Díky svahu se zde hromadí deštová voda v podloží a tlačí se do stran do nemovitostí. Urgoval jsem to osobně i písemně na stavebním úřadě. Víceméně , jediné odpovědi, které se mě dostalo je že nemovitost má špatné izolace. Nemovitost je cca 100-150let stará, izolace byli provedeny tak jak se dříve dělali. Za předchozích 9let od celkové rekonstrukce 1.PP nebyl jediný problém se zatékáním vody, což je doložitelné od předchozích nájemců. O spodní vodu se nejedná ta zde není. Při posledním dešti se to projevilo nově zatékání i na protější městské nemovitosti. Nevím jak postupovat dále, zdá se mě že stavební úřad se snaží uhýbat před odpovědností města. Tento stav způsobilo město svojí stavební činností. Předem děkuji za případnou radu