TZB-info - Test zdění na…
Německý Průmyslový svaz WerkMörtel (IWM) provedl zajímavý test: Nechal u několika navzájem nezávislých zkušeben prověřit chování stěn z cihelných bloků realizovaných pomocí polyuretanové pěny.
Přečetl jsem nějaké diskuze, a u cihlovzduchu mi asi nejlépe vychází v kombinaci s izolací (vata).
Tedy ne řešení, s širokou cihlou bez izolace.
Jaká kombinace je nejlepší? A jakou značku cihly a vaty zvolit? Porotherm, Heluz, nebo jinou? Šířka? A čím to spojovat, pěnou než lepidlem?
Četl jsem, že prý asi nejlepší je Phoroterm, Heluz prý je méně kvalitní, prý více praská. Ale jakou? PROFI, PROFI+EKO, PROFI+DRYFIX, nebo PROFI+EKO+DRYFIX?
Chci se pustit příští rok do bungalovu, moje předběžná úvaha je Phorotherm 38 + 10 izolace vata. Je to dobrá kombinace? Anebo je lepší ubrat tloušťku na cihle a přidat na izolaci? Je také třeba brát v úvahu náklady na daná řešení.
Jsem absolutní laik, proto se takto ptám.
Tvrzení, že na porobeton se musí dát EPS, je samozřejmě blbost. To, jestli a čím porobeton zateplit, se odvíjí od síly…
před 8 roky
No a takových všelijakých báchorek se ještě dozvíte. Ono to může být vidět i na tom polystyrenu podle toho jak se to…
před 8 roky
"Aj preto je dobrá hrubá nezateplená pórobetónová stena"... Dnes se ke mě dostala informace, že postavit…
před 8 roky
54 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení