V malém bungalovu vše v elektrice jak ?!!!

Rubriky:

Reklama
KP Karel Plaček @karel.placek před 7 roky24.07.2016 13:59:00
V malém bungalovu vše v elektrice jak ?!!!

Vážení, mám malý problém a velkou prosbu jak byste ho řešily vy, kdybyste byli v mé situaci. Skorosnacha mého čtyřicetiletého syna(a mají dvouletého syna a chtějí ještě jedno dítě) se rozhodla si nechat postavit na klíč pro svou čtyřčlennou rodinu na severním okraji Znojma jakousi dřevostavbu – bungalov na bydlení. Bývají tam od června do září vedra, že bez klimatizace se nedá vydržet a přes noc nevyvětrá(je taky vedro a dřevostavba nic nepojme). Ona ani syn tomu nerozumí, já jen občas něco zaslechnu a potřeboval bych poradit,abych mohl říct návrh synovi s vytápěním, klimatizací a ohřevem TUV tohoto bungalovu s nízkou tepelnou setrvačností. Rekněme 5 obytných místností(celkem cca 75m2), nějaká TM, chodba, koupelna. V největší místnosti – obýváku s kuchyňským koutem komín s krbovkama na dřevo(topí i bez potřeby el., tedy VŽDY!!!) nebo krbovky na pelety(bez el.netopí) vše jen jako místní přitopení a romantika. Budou v tom bungalovu žít tak, že všichni z něho odejdou v 7 hodin ráno a vrátí se všichni až v 18 hodin, navečeří se a půjdou spát v 22hod. Tepelná ztráta objektu řekněme bude 4kWh včetně větrání. Žádná rekuperace. Plyn není a nebude. Já se domnívám a tedy chci, aby v každé místnosti měli nástěnnou klimatizaci split s jedním investorem venku. Teplovodní topení v pěti místnostech s individuálním zapínáním a regulací. Lze a bylo by vhodné nahřívat vodu v akumulační nádobě pro PT tou klimatizací? Že by klimatizace přes zimu nahřívala Ak.nádobu a topila nástěnnými jednotkami do místností a v létě chladila do místností. TUV asi v extra zásobníku se samostatným ohřevem – jak velký zásobník? V každé místnosti jako rezervu nebo momentální alternativu elektrický nízkoteplotní přímotop(od 17do 20hod.nízký tarif) – jaký? Má význam uvažovat o ostrovní elektrovoltaice na střeše, když vše bude na el.? Líbilo by se mi, kdyby v praxi zapínali topení(přímotopy? třeba dálkově nebo programem) až před večerním příchodem domů a vypínali je před spaním a ráno vůbec nezapínali. Čili podlahové topení by ve většině místností prakticky celý rok nejelo, jen v obýváku tak, aby se snacha mohla válet po zemi s psem a dětmi. Očekávám řešení investičně rozumně nákladné a kvalitní s vtipně nízkými provozními ročními náklady. Jaký jistič a jakou sazbu na elektřinu? Kolik kWh by mohl takovej bungalov za rok komplet sežrat ? Těším se a děkuji předem za vaše konkrétní návrhy .

Karel Plaček

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.