Kročejový hluk

Reklama
Kročejový hluk

Zdravím,

z horního patra rekonstruovaného staršího rodinného domu se přenáší nepříjemně slyšitelné zvuky do spodních pater.

Konstrukce stropu je trámová, kdy mezi trámy je cca 24 cm minerální vaty. Horní patro má nad trámy realizovanou podlahu tak, že na trámy jsou přišroubována prkna 2,5 cm a na ně položena protikročejová izolace (podle návodu od Rockwool StepRock HD 40mm, na dilatační pásky jsme samozřejmě nezapomněli, drželi jsme přesně návodu), přes to křížem 2xOSB desky 15mm, přes to Hobra 8mm a Mirelon 2mm. Na konec finálně dřevěná plovoucí podlaha 15mm. I přestože si myslím, že jsme udělali co se dalo, je chůze někdy poměrně jasně slyšet.

Co s tím? Napadají mě varianty:
1) ze spodu řešit novým podhledem a výplní s akustickými deskami, např. Wolf PhoneStar
2) rozebrat podlahu a začít od znovu - osb nahradit třeba anhydritem
3) ? poradí někdo

Do přílohy jsem vložil obrázek z návodu, podle kterého jsem postupoval: http://ke-stazeni.rockwool.cz/media/4094…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.