napojení odpadů

napojení odpadů

Dobrý den,
měli jsme žumpu,ta se zrušila a WC se napojilo na kanalizaci města.
Jelikož ale můj otec šetří udělal nějaké kopy a já bych je chtěl změnit,jelikož jsme koupily půl domu a budeme se do něj také stěhovat.
1.všechny WC jsou stahlé v plastu ale poslední koleno které jde ve sklepě skrz čedičovou zeď nechal otec staré kameninové,aby nemusel bourat,do něj zabetonovali ve sklepě plast. trubku z wc a venku do něj v žumpě také napojili odvodní trubku kamalizace.

Mám to nechávat a nebo by bylo lepší to probourat a napojit plast na plast??Vedou do toho 2 WC,vnitřní je 125 venkovní momentálně nevím.
Neexistuje třeba nejaká ohebná,kterou bych protáhl oním kolenem a napojil se na ní na obou koncích???Kamenina byla široká dost počítam vnitřek min 150mm.

Druhý problém je,že koupelny jsou na druhém rohu domu a ty otec projistotu nenapojil vůbec,jdou tedy šikmo 100 letým domem v zakladu a vycházeji kousek od te z WC do nejaké přepadní jímky,která nasledovala jako přepad po staré žumpě.Vsadil bych krk že pod domem už skoro nic neni,je to sežrané a sklep zbytečně vlhne od spoda.

Mám 2 možnosti
1.pod stropem se napojím na odpady koupelen,půjdu šikmo sklepem 10 m po zdi,prorazím dům a po 10 m kopání ve 2m hloubce se napojím na plast potrubí kan. na hranici pozemku.Přišel bych tím o kanálek ve sklepě,jelikož ten je níže než bych se dostal s odpadní trubkou.

2.Ve sklepě pujdu po zdi dolu,vlítnu do podlahy na starý odpad,kompetně ho vyrubu a dám nový i s kanálkem,dále budu muset jit v podlaze domu cca 10 m až na misto kde jde ven z domu starý rozvod,tam ho propojit hned za domem ve staré žumpě s novým odpadem z WC a tudíž i s novou kanalizací.Odpojil bych tak tím i onu starou přepadní jímku,která podle mě prosakuje do domu.

Mám starch kopat v podlaze domu,myslíte že to vydrží,když pujdu jen po starém odpadu???
A vydrží to pak ten plast,abych se tam nemusel hned tak vracet???

Dům je 100 let stará vila kompletně podsklepená čedičem,ve sklepě na podlaze je beton,žádné zřetelné praskliny ani ve zdech ani v podlaze.
Myslíte že vydrží položení cca 100DN odpadní trubky,byl by to svod od 2 sprch,2 umyvadel a 2 děřezu.Stačí 100??

Předem moc děkuji apřeji hezká den H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.