Podezdívka z bednění a drátěný plotAhoj, všichni. Potřebuji dát hlavy dohromady, protože v pátek budu betonovat ztracené bednění jako podezdívku drátěného plotu. Popíšu svůj stav jako návod pro ostatní, protože si myslím, že je ok. Dyštak mi sem napište připomínky co je špatně pro ty ostatní.
Ztracené bednění 20 cm do hloubky 70-80 cm. Část bude tvořit opěrnou zídku cca 25-150 cm. V místě opěrné zídky jsem dal vodorovně roxor 2x6 mm a svisle do každého bednáku 2x8 mm. V místě podezdívky (kde není opěrná zídka) jsem nedával žádnou výztuž. Opěrná zídka ponese pouze hlínu mezi domem a zídkou cca 3 metry. Takže víceméně žádný boční tlak, smyková síla atd. Beton budu dávat c 20/25. Plotové sloupky po 2,5 m. Sloupky 48 tl 2 mm. Sem je to ok, ale teď si nevím moc rady.
1. V místech kde budou sloupky dám kg trubky 110 do hloubky 26 cm - stačí? Při montáži plotu je vybetonuji.
2. jak mám uchytit vzpěry a musí být vůbec? KG trubku ze šikma, nevybetonovat ten ztracák nebo koupit vzpěru s patkou a přivrtat?
3. jak mám zakončit horní bednění (jak udělat střechu) :)? Po betonáži bych to uhladil, později nanesl flex lepidlo a natřel barvou na beton nebo tekutou hydroizolací. Betonové stříšky se mi nelíbí. Díky za rady a připomínky.