Zvláštní užívání komunikaceZdravím,
prosím o radu se zvláštním užíváním komunikace. U domu budu realizovat čističku odpadních vod, ze které bude následně voda odtékat do kanalizace, která je uložena podél silnice (v silničním pozemku v nezpevněné části vozovky, cca 1,5 metru od kraje vozovky). Vlastníkem pozemku je kraj a správce je správa a údržba silnic. Již mám uzavřenou smlouvu s krajem o služebnosti sítě, mám taktéž stanovisko správy a údržby silnic a mám již i územní souhlas a čekám na stavební povolení. Zažádal jsem místní odbor dopravy o vydání zvláštního užívání na uložení inženýrské sítě. Přišlo mi kladné rozhodnutí avšak když jsem žádal správu a údržbu silnic bylo mi sděleno, že potřebuji ještě zvláštní užívání silnice na provedení stavebních prací a že k tomu potřebuji souhlas obce a souhlas police. Obrátil jsem se na policii a ta mi sdělila, že se k tomu nevyjadřuje, když se nejedná o uzavírku nebo o potřebu dopravního značení. Což ani jedno v mém případě nebude dle projektové dokumentace a jejich posouzení třeba. Dále nevím proč by se k tomu měla vyjadřovat obec, když pozemek je kraje a s ním již mám uzavřenou smlouvu? Taktéž jsem již zaplatil 1000 Kč za první zvláštní užívání a to nyní musím platit znovu i za zláštní užívání na samostatné práce? Přeci jak mohou vydat souhlas s uložením sítí bez toho, aby souhlasili i s provedením prací? Bohužel se nemohu s dotazy obrátit na odbor dopravy, neboť tam je jen jeden člověk a ten neumí počítat ani do deseti, natož aby mi nějak poradil. Sám se v tom neorientuje dělá tu práci teprve 14 dní, přeřadili ho z jiného odboru.
Dotaz je tedy takový, doopravdy musím mít 2x zvláštní užívání na 1 komunikaci? Tedy že musím mít zvláštní užívání na uložení inženýrské sítě a také zvláštní užívání na stavební práce?
Všem díky za rady.