Skladba podlahy u novostavby - Polystyrén pouze 100mm?

Reklama
Skladba podlahy u novostavby - Polystyrén pouze 100mm?

Dobrý den

Skladbu podlahy zde řeší několik dotazů, ale buď jsou z roku 2010 a starší (takže nemá moc smysl otevírat), nebo ose nevěnují přesně mému dotazu (podkroví a podobně).

Právě v těchto diskuzích jsem narazil na informace, které mi nyní moc nesedí s mým projektem RD. V projektu je uvedena skladba podlahy:
- Nášlapné vrstvy podlahy
- Litý potěr anhydridový (45-60mm)
- Polystyrén + fólie (100mm)
-NP, Asfalt 1x hydrobit (sklobit)
- Podkladní beton (deska) s kari sítí 150x150x6mm, beton C15/20 (120mm)
- Hutněný zásyp struskou/kamenivem (36-63mm)
- Hutněný zpětný zásyp (100mm)

Zde jsem se dočetl o skladbách podlahy s EXP Polystyrenu o tloušťkách 200mm a více a zde mám jen 100mm, což mi připadá málo. Protože vůbec netuším, co jsou některé další položky, tak se raději zeptám:

Je takto skladba v pořádku, nebo je vhodnější použít nějakou alternativní skladbu? Chápu to tak, že rozdíl v ceně 100mm vrstvy polystyrenu a 200mm zase nebude v měřítku ceny stavby moc velká, tak jestli je lepší raději tam dát více?

Děkuji za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

70 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.