Jaký zdroj tepla do novostavby (7kW ztráty)

Rubriky:

Reklama
Jaký zdroj tepla do novostavby (7kW ztráty)

Stavím zděný rodinný dům. 2 podlaží, podlahové topení ve všech místnostech i obou patrech, ztráty vypočteny na 7kW,

V projektu je navrženo podlahové topení, 2x rozdělovač topných okruhů IVAR CS 553 VP (7 a 6 okruhový, bez čerpadla, na každém patře 1), jako zdroj tepla tepelné čerpadlo.Po propočítání nákladů na vytápění a nákladů na pořízení TČ mi vychází návratnost asi 10-15 let proti elektrokotli.. Konzultoval jsem elektrokotel s projektantem topení a bylo mi sděleno, že dnešní elektrokotle v kombinaci s podlahovým topením a rozdělovači nejsou šťastné řešení, jejich čerpadla neutáhnou celý můj otopných systém, budu potřebovat dodatečné čerpadlo, směšovač, výhybku dodatečnou regulaci atd atd...a nebo dražší rozdělovače s čerpadlem, ale to se prý nepoužívá v kombinaci s elektrokotlem. Navíc to všechno bude potřeba vyladit a nebude to jednoduchá záležitost. Jednoznačně je pro tepelné čerpadlo.

Ještě bude v domě krb s vývodem horkého vzduchu pod schody....

Co si o tom všem myslíte? Trochu mi to zkomplikovalo plány...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.