vynilová podlaha - lepené PVC, nebo klikací desky?

Reklama
vynilová podlaha - lepené PVC, nebo klikací desky?

Navštívil jsem dvě podlahářské firmy. V jedné mi doporučili na anhydrit vynil v metráži (tedy klasické PVC) s tím, že se jen přestěrkují nerovnosti a vynil se nalepí. Mám všude podlahové topení, ale s poměrně malým výkonem cca 30W/m2.

Ve druhé firmě mě přesvědčovali na vynilové klikací desky. Prý to s veškerou prací vyjde nastejno a podlaha je kvalitnější. Prý pokud budou podlahu lepit, je potřeba:

- zkontrolovat vlhkost anhydritu
- anhydrit přebrousit, napenetrovat
- nalít 3 mm samonivelační stěrku
- po vyschnutí nalepit krytinu
Celé to i s vyschnutím má trvat cca 14 dní.

Pokud budou dávat vynilové desky, vlhkost anhydritu se neřeší a drobné nerovnosti (zrníčka písku) nevadí. Položí se speciální podložka pro podlahové topení, sestaví se desky a za 2 dny je vše hotové.

Kdo z nich má pravdu? Je ta celoplošná stěrka pod lepenou podlahu nutná? Nebo mi to napočítal tak, abych se rozhodl pro ty dražší desky?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.