Zazdění zděře a otvor na protilehlé straně

Rubriky:

Reklama
Zazdění zděře a otvor na protilehlé straně

Dobrý den pánové a dámy!
Rád bych se předem omluvil, je-li můj dotaz hloupý, avšak říkám si, raději se zeptat než něco po... též musím říct že příliš vybavení nemám a kovaný v zedničině též ne..
Nuže, o co jde: součástí zdi mezi obývákem a ložnicí je komín. Dřívější majitel měl kamínka v ložnici, a tak i na té straně je zděř pro rouru (130ka). My bychom ale chtěli kamna v obýváku. Stojím tudíž před dvojím ukolem - zazdít starou zděř, a vytvořit otvor pro novou na protilehlé straně komína. Moje dotazy/problémy jsou:
1. Jak zazdít starý otvor? Radili byste odebrat kovovou zděř, a díru zaplnit např. hobby betonem? To je první co mne napadlo, jako když tmelíte díru v sádrokartonové stěně - zátku (třeba 1mm plech) na provázku, díry zaplácnout betonem, a po zaschnutí odstřihnout provázek?
Pardon jestli je to idiotina, nechce se mi používat kus cihly aby nečněl dovnitř komína a abych to dostatečně vytmelil, a zátku na starou zděř používat nechci aby tam nebyla dutina a nezhoršovalo to tah

2. Můžu vytvořit druhou zděř naproti té druhé? Neovlivní to statiku komína když budou ony dvě díry proti sobě (opět, pardon jestli je to blbost). A díru byste vrtali korunkou anebo..? Půjčovny v okolí ji nemají :D

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.