Karma Beta Electronic - zkušenosti

Reklama
AD Adam Deštěnský @adam.destensky před 7 roky06.09.2016 20:52:00
Karma Beta Electronic - zkušenosti

Dobrý den,

Vlastní někdo tato kamna a může se prosím podělit o praktické zkušenosti ? Zajímá mě hlavně:

1) Co znamená I/O regulace ? Předpokládám, že kamna buď jedou naplno, nebo vůbec, tj. nemají plynulou regulaci výkonu jako klasické Beta mechanic
2) Jak jsou na tom s hlučností během fáze zapalování a následně pak hoření ? Klasické bety, když se dají na plný výkon, tak celkem hučí, je to cca. srovnatelné ?
3) Občas narazím na internetu zkazky na údajnou nespolehlivost oproti klasickým betám mechanic - je to pravda ?
4) Máte pocit, že jste ušetřili plyn přechodem na electronic ?

V domě máme současně systém vytápění pomocí plynových přímotopů Karma Beta (mechanic). Na těchto přímotopech mi vadí hlavně jedna věc - že vstávám ráno do "zimy". Totiž pokud bych nechal kamna mechanic trvale nastavená na "4", tak sice ráno bude teplo, ale přes noc zase horko a nakonec i celkem vysoká spotřeba plynu. Láká mě proto varianta Beta Electronic 02, kterou bych doplnil prostorovým termostatem s týdenním programem a dosáhnu tím komfortu během spánku (cca. 18st), tak i během vstávání, kdy kamna třeba 20 minut předem začnou topit na nějakých 23st. Navíc právě kamna v ložnici už špatně hoří (jsou 19 let stará), tak mi výměna i přijde celkem vhod.

Děkuji

P. S.
Systém teplovodního topení je plánován až do delší budoucnosti, kdy musím nejprve přestavět 1/3 baráku, tak to teď není reálná varianta.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.