Dobrý den,
vzhledem k velké vzdálenosti kotle od kuchyně uvažuji o 5-10l tlakovém el. ohřívači - pod dřez. Výrobci doporučují nebo spíš nařizují přidat k nádobě ještě soustavu trubek s přetlakovým ventilem a zpětným ventilem a nazývají to třeba "bezpečnostní skupina SVMT , typ KV40 " . Menší problém "bezpečnostní skupiny" je, že je zhruba stejně drahá jako samotný ohřívač.
V rozporu s doporučením výrobce má jedna moje známá ohřívač natvrdo připojený k vodovodu bez jakékoli přídavné bižuterie, tj. přívod studené vody je Téčkem rozbočen k baterii(studená) a druhý vývod vede do tlakového ohřívače. Výstup z ohřívače vede k baterii(teplá voda).
Tak to má zapojené už mnoho let a zjevně s tím nemá potíže.
Jaké hrozí nebezpečí nebo nevýhody , když se nepoužije přetlakový a nebo zpětný ventil?
Pamatuju ještě starou karmu, od té doby jsem vždycky volil zásobník. Až teď jsem "ušetřil" na průtokáči. Ze…
před rokem
Míval jsem kdysi kotel MORA 674 a ten měl v sobě asi 5l zásobník, který po volbě funkce "komfort" byl…
před rokem
Režim komfort jsem v návodu ke kotli (Immergas Victrix Tera 28) hledal, ale nenašel. Původně jsem myslel, že když…
před rokem
45 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení