Vnitřní příčky bez věnce a montáž sdk případně alternativa

Reklama
Vnitřní příčky bez věnce a montáž sdk případně alternativa

Dobrý den, potřeboval bych poradit či potvrdit, že v tom nebude problém. Mám vnitřní příčky 11,5 vyzděné tak, že jsem vynechal jeden šár pod vazníkama se záměrem přehodit i přes nenosné příčky tepelnou izolaci.

Střecha je tedy z vazníků a uvažoval jsem o klasice...zavěsit rošt a sdk.

Původně jsem chtěl omítky po staru, tzn. nejdřív hrubá, pak namotnovat sdk, celý ho přetáhnout perlinou a lepidlem i přchod sdk stěna a celé to pak natáhnout jemnou. Jenže, nějak mi to je proti smyslu sdk. Čili nezavrhl jsem ani strojové, které se hádám dělají včetně jemné v jednom kroku.

Teď k problému či úvaze. Příčky jsou lepeny na pěnu a na nich není věnec. Příčky jsou mezi sebou vesměs provázané, či tvoří jen jednu stěnu mezi dalšími stěnami, které jsou nosné a tedy s věncem. Čistá podlaha je někde u 23 cm, tzn. profily na sdk se musí montovat na ty přičky v podstatě na horní hraně cihly a já mám poněkud strach, že se mi při vrtání s příklepem ty cihly můžou utrhnout. A taky si říkám, co pak ty příčky budou dělat, kdyby došlo ještě k průhybu vazníků.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.