Tepelná izolace staré dřevostavby

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Melen @lukas.melen před 7 roky19.09.2016 21:48:00
Tepelná izolace staré dřevostavby

Ahoj,
řeším zateplení staré dřevostavby - původně chaty.

Situace je následovná:
Venkovní obložení domu je z palubek síly 20mm, které jsou přitlučeny na konstrukci domu - trámech 100x120mm. Mezi palukami jsou viditelné škvíry, díry od suků apod.
Chtěl bych nejprve provést vnější zateplení stěny fasádní vatou 100-150mm?, kterou bych pomocí lepící montážní pěny a pomocí vrutů obložil přímo na dřevěné palubky. Poté už klasicky na vatu perlinku, lepidlo atd.. Je moje úvaha správná? Nebudou škvíry mezi palubkami vadit, popř. bych je zafoukal montážní pěnou.
Dále bych se chtěl vyhnout, aby pod fasádní vatou ty palubky časem nezačaly hnít - sice z vnitřní strany domu bude parotěsná folie, takže by se tam žádná voda srážet neměla, ale i tak nechci nic podcenit a raději tomu předejít nějakým vhodným způsobem. Máte nějaký tip, nebo je to zbytečné a parofolie postačí?

Vnitřní stranu domu bych dále zateplil zateplovací vatou 120mm nastrkanou mezi trámy konstrukce domu, následovala by parotěsná folie a dřevěné hranoly na kterých by byly přišroubovány Fermacellové desky 12,5mm.

Takže výsledná skladba obvodových zdí by byla následující:
-Fasáda
-Fasádní zateplovací vata 100-150mm nebo i více?
-Původní dřevěné palubky tl.20mm
-Zateplovací vata 120mm, nastrkaná mezi trámy konstrukce domu.
-Parotěsná folie
-Dřevené hranoly
-Fermacell desky 12,5mm

V příloze jsou obrázky konstrukce domu.

Děkuji moc za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.