Topení v RD + výběr kotleZdravím,
rekonstruuji koupený RD a rád bych se poradil ohledně zapojení topení a výběru kotle. jedná se o starý RD bez zateplení, pouze plastová okna, obvodové zdi 45 cm plná cihla. V následujících 2 letech bych chtěl ještě rekonstruovat podkroví na obytné místnosti a tak už bych chtěl rovnou i kotel, který by zvládal bez problémů vytopit i podkroví.
Chtěl bych kombinovaný kondenzační kotel i pro ohřev TUV, cenově okolo 50 000 Kč, díval jsem se na Viessmann, Junkers nebo Geminox a dají se v téhle ceně sehnat, máte nějaký konkrétní model, po kterém bych se měl podívat?
Snažil jsem se vytvořit schéma, jak bych chtěl celou soustavu zapojit, v ložnici je radiátor schválně menší, máme tam radši zimu a nechci radiátor zbytečně škrtit. Teplotu zpátečky před kotlem bych chtěl ideálně okolo 40°C, aby kondenzační kotel fungoval co nejlíp. Vedení by bylo AL-PEX nebo obdobný systém buďto po zdi, nebo podél zdi v podlaze.
Dokážete mi z tohohle schématu říct, jestli tam není vymyšlená nějaká krpa, případně co vzít za kotel?
Pokud něco chybí, rád to doplním...
Díky
Pavel