Ohřev TUV

Rubriky:

Ohřev TUV

Ahoj,

nastěhoval jsem se do bytu 2+1. V bytě je vytápění z teplárny. Vaříme na plynu. Ohřev TUV je řešen karmou od Mory. A s tím nejsem spokojen.
Nejen, že je karma nebezpečná, ještě musí být určitý průtok vody, aby vůbec spustila ohřev vody. To je dost nepříjemné při mytí (oplachování) nádobí, kde je potřeba jen malinký průtok. Sprchování také není jednoduché poladit. To je normální stav nebo něco dělám špatně? Mám tam dva knoflíky. Jeden je škrtátko na věčný plamen. Tento knoflík dávám do maxima vlevo. Měla by to být výška plamene. Při této maximální poloze mi přijde, že spíná plamen při nižším průtoku. Pravý knoflík je na teplotu vody. Ten mám vprostřed. Typ karmy teď nevím, ale přikládám níže fotografii.

Teď nápady, jak řešit ohřev TUV jinak a s tím spojené otázky a problémy.

1) elektrický bojler - zatím mi přijde jako nejlepší varianta. Byl mi doporučen hezký designový Ariston (vyhlédl jsem ARISTON VELIS EVO PLUS 50).
Otázky, které řeším:
a) dostatečný objem 50l? Jsme dva, do budoucna dítě. Často se sprchuji mimo byt. Píší rychlé nahřátí další vody. Já v tom nyní takový problém nevidím.
b) nebudu zbytečně moc platit při tarifu D 02d od ČEZu?
c) mám řešit tzv. noční proud? Tím bych musel pořídit nejspíš větší objem bojleru - omezené prostory v koupelně, od nynějších rozvodů vody ke stropu 100 cm. Nevím, co to obnáší, kdybych chtěl dvousazbový tarif.
d) chtěl jsem úplně zrušit přípojku na plyn, jelikož po přechodu na elektrický bojler už zůstane jen plyn na vaření. Tam jsem chtěl přejít na indukci. Problém je, že mám 1 fázy, hlavní jistič 25A a v nově rekonstruovaném bytě 16A jističe. Do kuchyně je zvlášť jistič na zásuvky a na troubu. Tam se mi asi nepodaří přidat indukční vařič?

2) turbo karma - nejsem si moc jistý, jestli je k tomu uzpůsobený komín. Vyřešili by se i problémy s ohřevem malého průtoku vody?

3) plynový turbo bojler - opět fungoval by se stávajícím komínem? Cena oproti elektrickému ohřevu? - ušetřím něco? Dostatečný prostor? - nejspíš nenajdu tak malý ohřívač, abych se vešel s trubkou do komínu.

Děkuji za veškeré rady, návrhy a doporučení.

Fotky stávající karmy: https://goo.gl/photos/AcZwmu31phqix65Z8

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.