Předokenní rolety - zateplení

Rubriky:

Reklama
MJ Martin Jaburek @martin.jaburek před 7 roky22.09.2016 12:36:00
Předokenní rolety - zateplení

Dobrý den,

Mám dotaz ohledně kastlíků pro předokenní rolety a jejich izolaci tak, aby docházelo k co nejmenším budoucím tepleným ztrátám RD.
Aktuálně jsem ve stavu, kdy máme hotovou hrubou stavbu a na řadu přijdou okna a s tím přichází i otázka, jak vyřešit předokenní rolety. Po četných radách jsem se rozhodl nepoužít standardní vario překlady od porothermu (drahé, teplené ztráty) a jdu cestou vynechaných překladů a uložení kastlíků přímo do tohoto prostoru. Co stále nevím je, jak to ideálně zateplit. Prostor pro kastlík nad oknem je 23 cm. Kastlík pro největší okna má 18 cm, pro zbytek oken stačí kastlík 15 cm To znamená, že mi zbývá 5 cm na zateplení u velkých oken a cca 8 cm u menších oken (+ cca 2 cm fasáda, zateplovat nebudu).
Průřez skrz otvor pro okno jsem zhruba nakreslil – viz příloha.

Dotaz: Jak kastlík co nejlépe zateplit? Jak využít zbývající prostor pro zateplení (kolik cm izolace dát na jednotlivé plochy A, B, C a D)?

Děkuji,

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.