Výstavba nového RD - bungalovZdravím Vás stavební znalce,
po narození druhého dítěte jsme si řekli, že do toho bouchneme a vrhneme se na stavbu našeho vysněného rodinného domku. Upozorňujeme, že co možná nejvíce věci si budeme chtít dělat sami ( abychom jsme se něco naučili a taktéž si vypěstovat cit k domku :) )
Momentálně jsme ve fázi,kdy hledáme konzultuje a řešíme půdorys potencionálního domu(bude se jednat o bungalov, nejlépe jednoduchý obdélník-nic složitého )
Zatím jsme vybrali viz. příloha a upravujeme dle přílohy 2. Rád bych to s Vámi odborníky konzultoval a třeba přišel na něco čeho bych se měl vyvarovat.
Pár vysvětlivek :
1 Pokoj dítěte
2 Pokoj dítěte
3 Moje pracovna - stačí mi stůl + a skříň na šanony ( netřeba nic velkého )
4 Ložnice
5 Oddělená šatna
6 Garáž - auto + zavěšené kola
7 Welness zona - sauna, sprcha, vířivka a dvě lehátka ( realozováno v horizontu x let v budoucnu )
8 Technická místnost - bojler, pračka + naukladané dřevo do krbu ( jen část na spálení )
+ prodloužena střecha nad terasou
Myslíte si, že je toto řešení vhodné ? Místnosti nám stačí naprosto maličké( dětské pokoje 12m2 ), Pracovnu bych viděl menší, ložnice tak aby se vlezla manželská postel + stavebně oddělená šatna
Vytápění - Krbová vložka s výměníkem ( puštěno do podlahy ) + v případě, že by se nám nechtělo topit tak možnost zapnout elektrické vytápění ( dřeva můžeme mít dostatek + topení v krbu beru jako odreagovaní se od práce )
Zdivo - tenká cihla + polystyrén
Střecha - plech z důvodu prodloužení terasy a minimálního sklonu
Kdyby Vás cokoliv napadlo jak udělat jinak a lépe budu jen rád. Nechci v domě zbytečné chodby a chci aby děti byly odděleny a měly svůj klid + koupelnu. Z garáže nepotřebuji vstup do obytné části ( jedno auto bude stát téměř konstantně v garáží druhé budu parkovat před garáží a že na něj prší mi nevadí ). Délku domu momentálně počítám na 18m ale chtěl bych ji zkusit zmenšit na 17m ( zmenšit obývák + ložnici )