Baxi Eco 3 1 .140i černá špína na výměníkuTento komínový kotel, výkon 15 kW, jen topný, je namontován v bytě, 1NP, všude plastová okna i dveře, místo motnáže chodbavedle koupelny. Přívod vzduchu ze sklepa 120 mm hadicí ústící cca 80 cm pod kotlem. Hadice dává vzduch dovnitř bytu - zkouška plamenem kam se ohnul. Uklidňovací zóna odkouření jen 20 cm, odtah a komín OK, čisto, neteče dovniř kondenzát, tah komína super. Za studena po startu kotle a vyčištění kotle prvních 10 sekund nárůst na 8 ppm CO, pak postupně během pěti sekund vše 0,0, měřeno 5 cm nad přerušovačem tahu nad jeho odkrytou částí - spaliňákem. Jako všechny ostatní takové vyčištěné kotle.
Na výměníku kotle ze strany plamene (zespod) zase (po roce) černé jakoby saze a spousta oxydů. Domácí se dušuje, že ten přívod luftu na zimu nezacpává. Shora je výměník jen prach a oxydy.
Kotel je na chodbě, za dvěma rohy je cca 6 metrů daleko sporák. Od kuchyně na chodbu nejsou dveře, jen otvor ve zdi. Digestoř i ventilátor WC jsem jim minulý rok odpojil. Kotel slouží podle mě jako trvalá digestoř celého bytu.
Majitel mimo jiné uvádí, že mu tam letos jednou přes komín napršelo.
To je jediná věc, co mě napadá proč je tam to černo. Oxydy vidím na tu malou uklidňovací zónu.
Minulý rok tam saze nebo to černé co to je byly taky. Ale to tam nebyl žádný přívod vzduchu. Letos je am přívod vzduchu jako víno a saze zase. Vykašlete se na to, že domácí lže, může to mít jinou příčinu?
Co vy na to?