Dakon unical dua 24 HV bez tuzba problém z řídící deskou honeywell

Rubriky:

Reklama
Dakon unical dua 24 HV bez tuzba problém z řídící deskou honeywell

Dobrý večer, již druhý den brouzdam a badam na tomto portálu. Mám plynový kotel Dakon unical dua 24 HV rok výroby 1997 bez turbo . Kotel byl pravidelně kontrolován technikem. Do této doby měněn je 3cv. Při přepnutí na zimní provoz to začalo na řídicí desce honeywell 45005672-001REV 04 ( na štítku je W4115B-1184) jiskrit K3 relé pro čerpadlo jesli se nemýlím a dobře jsem četl vaše poznatky a postřehy. Proto jsem řídící desku demontoval z K3 relé sundal krytku a smirglem jsem odstranil opaleniny které vznikaly při jiskření. Po odstranění nečistot jsem na K3 zkontroloval dotekove plochy . Vše se jevilo v pořádku tudíž jsem přistoupil k opětovnému namontovaní na kotel. Po opětovném namontovaní přišla na řadu zkouška na vločku. ( zimní provoz) relé se jevilo v pořádku již nejiskrilo a pěkně drželo . Ale nastal problém v tom kdy se sepl kotel. Jak na ohřev vody tak i na zimní provoz ( topení). Po bezproblémovým zapálení se po cca necelé minutě jak kdyby začala vařit voda v kotli a na takovém manometru na kotli začal kolísast tlak ( ručička litala jak zběsila). Odsavil jsem prot kotel a bádal proč.Po vychladnuti jsem vypustil vodu v systému a zkontoloval tlak v expanzní nadobce . Znovu jsem napustil systém odvzdusnil a přešel k ohrevu vody na letní provoz. Protože do té doby než jsem to prepl na vločku vše bylo v pořádku. Kotel začal znovu vařit . Nedalo mi to a tak jsem bádal dál. Nakonec jsem si od souseda půjčil úplně stejnou řídící desku jak mám ja honeywell ze stejným označením ( má úplně ten samí kotel jak ja). Nasadil jsem ji zapl kotel a paráda vše frčí jak má. Kotel nevaril cerpadol krásně přede . Takže jsem vydedukoval ze je problém jen v desce a nikde jinde. A teď bych potřeboval pořadit chlapy . Na fóru ohledně desek honeywell bylo řečeno hodně relé K3 u me bez turba je jasné to půjde ven ale určitě premerim i kondy 47 u/25v někde jsem tady četl vyměnit i C3,C9,C10, taky bych asi vyměnil tranzistory T2 (c547b PH 76) a ještě kdosi doporučoval výměnu rezistoru R 80. Nemám schéma desky hledal jsem kde se dalo proto prosím o radu. Nejlepší by bylo asi na obrázku znazornit a vyznacit na jaké komponenty se mam na desce zaměřit. Předem děkuji za váš čas.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.