Prorůstání ochranné geotextilie trávou (?)

Reklama
Prorůstání ochranné geotextilie trávou (?)

Na místech, kde jsem chtěl okolo domu odseparovat podloží od vrstev nad ním (např. okapové chodníčky, chodníky, stěrkový zásyp pod konstrukcí terasy) jsem použil a na začátku léta natáhl netkanou polyesterovou geotextilii (konkrétně to byl Gunnex Geofill v gramáži 300g/m2). Na geotextilii jsem navezl a lehce uhutnil první vrstvu štěrku (frakce 16-32), cca v tloušťce 6-10 cm (celková bude 30 cm). Pak jsem byl nucen práce cca na 3 měsíce přerušit a když jsem se k tomu vrátil, tak jsem si všiml, že na několika místech ze štěrku vykukují jednotlivá stébla většinou trávy, po podrobnějším zkoumání jsem zjistil že prorůstají z podloží skrze geotextilii. To mě překvapilo, protože jsem čekal, že skrze netkanou geotextilii v této gramáži nic neproleze, ani nebude mít důvod se drát nahoru. Můj dotaz zní, zda je to normální? Je možné že se to takto v malé míře stává obecně, nebo že to nenastane/utne se to, až nad geotextilií bude dostatečně silná vrstva štěrku? Řeším to zbytečně moc? Máte s tím někdo zkušenost?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.