Prorůstání ochranné geotextilie trávou (?)Na místech, kde jsem chtěl okolo domu odseparovat podloží od vrstev nad ním (např. okapové chodníčky, chodníky, stěrkový zásyp pod konstrukcí terasy) jsem použil a na začátku léta natáhl netkanou polyesterovou geotextilii (konkrétně to byl Gunnex Geofill v gramáži 300g/m2). Na geotextilii jsem navezl a lehce uhutnil první vrstvu štěrku (frakce 16-32), cca v tloušťce 6-10 cm (celková bude 30 cm). Pak jsem byl nucen práce cca na 3 měsíce přerušit a když jsem se k tomu vrátil, tak jsem si všiml, že na několika místech ze štěrku vykukují jednotlivá stébla většinou trávy, po podrobnějším zkoumání jsem zjistil že prorůstají z podloží skrze geotextilii. To mě překvapilo, protože jsem čekal, že skrze netkanou geotextilii v této gramáži nic neproleze, ani nebude mít důvod se drát nahoru. Můj dotaz zní, zda je to normální? Je možné že se to takto v malé míře stává obecně, nebo že to nenastane/utne se to, až nad geotextilií bude dostatečně silná vrstva štěrku? Řeším to zbytečně moc? Máte s tím někdo zkušenost?