podlahovka a el. kotelrekostruuju dům. 30 cm cihla, dám na zdi 15 cm polystyrenu.
v podlahách 18 cm polystyrenu, na sdk podhledu 40 cm vaty. 2x90m2. pravidelný obdélník. Dům je zažazen v kategorii B, tepelné ztráty nevím jak z PENB zjistím. Oproti PENB dělám lepší izolace, jsou dány lepší okna a bude rekuperace.
Mám komín pro možnost kotle na tuhá paliva. Určitě nebude krb.
Všude chci teplovodní podlahové topení a chci vyzkoušet elektrokotel.
Bojler elektrický, nechci nijak vkombinovávat do otopné soustavy.
V koupelnách žebříky - také asi radši elektrické, taky radši nechci zapojit do otopné soustavy.
Můžete mi prosím polopaticky vysvětlit reguolaci podlahovky napojené na elektorkotel?
Teopenáři mají teď plány na výpočet podlahovky, ale rád bych byl trochu v obraze, protože některé navrhované věci se mi úplně nezdají.
Předně mi přijde, že se rozjedli v návrhu topných okruhů. je počítán do každé místnůstky. I na WC, které má 2m2 je myšlen zvláštní okruh. WC bych dal na zpátečku koupelny. Přes chodbu povedou okruhy do všech místností, tak to by pro vytápění také mělo stačit?
Rozdělovače mi navrhli UNIMIX. jeden za 27 tisíc, jeden za 23 tisíc. Proč tak drahé? Vyplatí se to? Umí to něco extra, nebo je to jen vyhazování peněz?
Musí být v každém rozdělovači běhové čerpadlo? Max délka okruhu je 100m.
Jak funguje celková reguleace elektrokotle a podlahovky? elektrokotel má nějaký termostat? Tím reguluju konkrétně co? Místnosti pak průtokem v rozdělovači?
jaký el. kotel byste mi doporučili?