Čím začít - rekonstrukce dřevěné chaty

Reklama
RS Radek Stankovič @radek.stankovic před 7 roky03.10.2016 16:58:00
Čím začít - rekonstrukce dřevěné chaty

Dobrý den všem,
jsem v paradoxní situaci, kdy mám peníze na rekonstrukci, kterou chci udělat dodavatelsky ale nevím s čím začít.

Jedná se /údajně-info od starousedlíků/ o montovanou panelovou dřevostavbu někdy ze šedesátých let. Před odhadem 10-20lety "nějak" zateplené stěny venkovním polystyrenem. Venkovní prkna podkroví a v podbytí střechy se rozestupují a v meziprostoru střechy řádí myši a bydlí vosy. Sonda do střechy na snímku.

Do stavební problematiky skoro vůbec nevidím, intuitivně cítím potřebu výměny krytiny a zateplení střechy;výměnu oken a vstupních dveří + rekonstrukci zateplení pláště.

Dovnitř chci krbová kamna s výměníkem a rozvod topení po chatě. Nyní je v přízemí zvenku cca 2cm polystyren a na něm omítka. V podlaze je na betonovém soklu izolace,trámový rošt,prkna a sololit. Tu bych taky rád zateplil. Se zemní vlhkostí problém není, do střechy neteče.

Co teď ? Najmout architekta/pozvat stavební firmu ať to udělá "na klíč"/zadávat jednotlivé etapy různým dodavatelům/zbourat :-) ?

Líbí se mi difuzně otevřená stavba.

Díky moc, Radek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.