Strop MIAKO + Ocelový překlad - montáž SDK + digestořDobrý den,
chtěl bych vás všechny co máte zkušenosti, poprosit o pár rad na toto téma. Předem chci říci, že jsem hledal 2 dny v kuse a nenašel 100% odpovědi.
Z časových okolností a nedorozumění při komunikaci, při stavbě domku na klíč, nastala komplikace s umístěním digestoře. Původně měl být odtah veden skrze strop, bohužel finální výsledek to není, a musím vést odtah digestoře do stěny domu. Kvůli tomu je nutné udělat SDK. Bohužel strop je vyskládaný z miako vložek a příslušných nosníků, a aby toho nebylo málo - v místě uchycení do stropu vede nosný ocelový překlad (takový jak je vidět na obrázku.
1. Problém - prohledával jsem internet dlouhé hodiny a jediné co jsem našel o kotvení do miako stropu je jedno zdejší vlákno https://forum.tzb-info.cz/123393-sdk-pod… kde pán chytal držák přímo do keramických nosníků. Je možné vrtat do vložek samotných a kotvit chemicky? Případně nějakým jiným způsobem?
2. Problém - Aby mi vše lícovalo je nutné chytat profil UD/CD SDK v místě, kde je ocelový překlad.Jak toto řešit? Navrtat skrze omítku a použít samo-řezný šroub do oceli? Co statika? Nebo oškrabat omítku a na překlad navařit nějaké ohlé pásoviny a SDK profil nechytat směrem do stropu ale směrem do boku do přivařené pásoviny?
3. Problém - Přimontování držáku digestoře - svařil jsem si rámeček z plocháčů a a na něj navařil v požadované rozteči závitové tyče - tak aby byla montáž samotné digestoře jednodušší. Ale jak s tím rámečkem? Moje myšlenka byla oškrabat omítku z ocelového překladu a částečně i z miaka aby vznikla rovná ploicha - k ocelovému překladu rámeček navařit a tam kde zasahuje na miako použít chemickou kotvu se závitovým insertem a poté rámeček přišroubovat klasickým metrickým šroubem.
Předem děkuji za jakékoli názory a tipy.