Instalace Vitodens 200 - k cemu je tahle trubka

Rubriky:

Reklama
JS Jiri Sluka @jiri.sluka před 7 roky07.10.2016 10:25:00
Instalace Vitodens 200 - k cemu je tahle trubka

Dobrý den,
od začátku provozu kotle Viessmann Vitodens 200 mám problém s cyklováním. Kotel zapálí a během 10 sekund zase vypne. Pak to pár minut jen točí vodu a zase se se to opakuje, zřejmě dokud voda nevystydne natolik, že pak vydrží topit déle.
Máme pocit, že to může být způsobené tím, že část ohřáté vody z výstupu se ihned vrací bypasem na vstup. Po zapálení je ihned cítit horká voda v této trubce.
K čemu vůbec ten bypas slouží? Je to jen proto, aby oběhové čerpadlo mohlo točit vodu i při zavřeném vstupu? Nebo nějaká bezpečnostní funkce? Lze nějak nastavit při jakém tlaku bypas sepne? Je tam nějaký prvek se šroubkem, ale ani v jedné z koncových poloh to zřejmě bypas neuzavře, trubka je ihned horká a kotel cykluje.

Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

39 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.