"Vytopí" mně vakuové sluneční kolektory chatu s podlahovkou v zimě na více než 5°C?Zdravím,
na chatě cca 65m2, která je solidně zateplená (střecha nově 32cm vaty) budu dělat nové podlahy, tak jsem si říkal, že bych do nich dal rovnou hadice pro teplovodní vytápění, respektive temperování v zimě, abych to nemusel vypouštět. Od jara do podzimu bych to využíval k ohřevu TUV místo elektřiny.
Myslíte, že by to bylo schopno i v největších mrazech natopit na 5-10 stupňů (většinou při těch velkých mrazech svítí slunce), použít bych chtěl vakuové kolektory, místa na střeše směrem na jih mám dost.
Schéma by mělo být jako na náčrtu níže, použil bych dražický bojler NTRR/SOL minimálně 300l, solár s nemrznoucí kapalinou by šel do spodního hadu a ve vrchním hadu by byla topná voda pro podlahovku s motoricky ovládaným třícestným ventilem. Bylo by možné navrhnout kolik panelů a jak velký bojler na to použít? Přes léto by bylo možno i nějaké panely ručně přikrývat, aby se to nepřehřívalo nebo to pouštět do podlahy, to není problém.